.
Du har ingen varer i handlekurven.
Close
Filters
Søk

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Axel Bruun Sport AS samler inn og behandler personopplysninger.

Axel Bruun Sport AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Axel Bruun Sport AS, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. 

1. Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på bruun.no trenger Axel Bruun Sport AS navn, adresse, mobilnummer og e-post. Disse opplysningene er nødvendig for å kunne oppfylle kjøpsavtalen med deg, sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre. Dersom du er medlem av Axel Bruun Sport AS kundeklubb samler Axel Bruun Sport AS inn overnevnte personopplysninger. Personopplysningene er nødvendig for å oppfylle kundeklubbavtalen med deg, og for å kunne yte tjenester knyttet til kundeklubben. 

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuelle mangel- eller garantikrav. Denne historikken slettes etter fem år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn. Denne blir slettet når sikkerhensynet ikke lenger er gjeldende.

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Axel Bruun Sport AS har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har. Du har også rett til å protestere mot behandlingen, til å anmode oss om å begrense behandlingen og til å overføre dine personopplysninger til en annen behandlingsansvarlig.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form. 

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke for markedsføring i form av nyhetsbrev og SMS du har gitt oss. Samtykkene finner du på «Min side» i nyhetsbrevene.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

1.2 Lagring av personopplysninger

For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og bruun.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 5 år.

1.3 Sikring av personopplysninger

Axel Bruun Sport AS har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at Axel Bruun Sport AS lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

2. Utlevering av varer

Vi samarbeider med Posten for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. 

De nevnte opplysningene slettes hos våre samarbeidspartnere når de ikke lenger kan anses nødvendig for levering, sporing, reklamasjoner eller annet knyttet til kjøpene, eller for tjenestene til kundeklubbmedlemmer.

3. Betalingsløsninger

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

3.1 Betalinger

Det er ikke mulig for Axel Bruun Sport AS å se ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan Axel Bruun Sport AS bruke betalingsreferansen for å bistå til å løse problemet i samarbeid med betalingsleverandøren.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli behandlet av vår betalingsleverandør for kort: Netaxept. Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

For å gjøre det enda enklere når du handler, kan du ved betaling velge å lagre kortinformasjonen din sikkert. Vår Betalingspartner, Netaxept, vil da lagre kortet i sine sikre systemer slik at du kan kjøpe gjennom dette. Vi lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til det med en identifikator. Senere kjøp på det lagrede kortet er enkle å utføre, det er derfor viktig at du logger deg ut av kundekontoen din når du har avsluttet handelen, evt. sikrer at uvedkommende ikke har tilgang til enheten du surfer på. Du er selv ansvarlig for å ikke dele ditt brukernavn og passord med andre.

Informasjonen du oppgir ved nettbetaling vil kun være knyttet til din kundekonto. Informasjonen er lagret i henhold til gjeldende lovgivning. Hensikten er at du skal slippe å oppgi kortinformasjonen hver gang du foretar et kjøp hos oss.

4. Retur / servicepartnere

I forbindelse med retur og reparasjon av produkter, så samarbeider Axel Bruun Sport AS med utvalgte servicepartnere. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har kunde rett til å få den reparert kostnadsfritt. Varen blir da håndtert av en av våre servicepartnere, og vi vil dele personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og kjøpskvittering.

I tilfeller hvor varen ikke lar seg reparere kan servicepartner dele kvittering videre med produsent. Dette er for at Axel Bruun Sport AS skal få melding om at varen kan erstattes med ny eller krediteres.

5. Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førstepartsinformasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjepartsinformasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene finner du under punkt 5.1 til 5.4. 

Du finner mer informasjon om hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker her

5.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler (cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på sport1.no ikke fungere.

5.2 Google Analytics

Axel Bruun Sport AS vil anonymisere opplysninger om besøkende på bruun.no for analyseformål. Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet til beste for kundene. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

Vi har følgende Google Analytics cookies:

__utmz - Dette er en cookie som ser hvor du kommer fra (søkemotor, annen nettside etc.) når du lander på bruun.no.

__utma - Denne cookien viser oss hvor mange ganger en bruker har vært inne på bruun.no, og også om man er en førstegangsbesøker eller returnerende besøker.

__utmb og __utmc - Disse cookiene viser hvor lenge en bruker befinner seg inne på bruun.no, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når besøket avsluttes.

5.3 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

5.4 Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for markedsføring via e-post og SMS er medlemskap (medlemsavtalen) i Bruun.no kundeklubben eller samtykke.

Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet av og til være tilpasset deg.

Markedssjefen har det daglige ansvaret for Axel Bruun Sport AS sin behandling av personopplysninger knyttet til markedsføring, analyse og personalisering. 

6. Personopplysninger til tredjepart

Vi deler opplysningene dine kun med tredjeparter som leverer tjenester innen drift, vedlikehold eller andre tekniske løsninger til Axel Bruun Sport AS, eller dersom det er nødvendig for å kunne administrere kundeforholdet ditt. Vi kan også gi anonymiserte opplysninger (se punkt 5.2) til tredjeparter for å sikre at du får best mulig tjenester fra oss, butikker og vareutvalg. 

For å sikre rettighetene dine, har vi inngått databehandleravtaler med de tredjepartene som får tilgang til personopplysningene dine. Disse tredjepartene kan ikke benytte seg av personopplysningene dine til andre formål enn de vi har avtalt med deg. Tredjeparter er på tilsvarende måte forpliktet til å inngå en databehandleravtale med sine eventuelle underleverandører.

Noen av samarbeidspartnerne våre befinner seg i et land utenfor EU/EØS. Det innebærer at personopplysningene dine kan bli utlevert til tredjeparter som befinner seg i et land utenfor EU/EØS. Vi gjør deg oppmerksom på at dette kan være et land med et regelverk som ikke beskytter personopplysninger i samme grad som reglene i Norge. For å sikre rettighetene dine sørger vi derfor for at slik overføring skjer i samsvar med den norske personvernlovgivning som til enhver tid gjelder.

7. Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

8. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Axel Bruun Sport AS på e-post postmaster@bruun.no.

Ønsker du at Axel Bruun Sport AS sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av Axel Bruun Sport AS ta kontakt med oss på e-post postmaster@bruun.no.

Postadresse:
Axel Bruun Sport AS
Prinsensgt 30
7011 Trondheim